Till toppen

keyboard_arrow_right

Om Alma Manusutbildning


Alma Manusutbildning/Manusförfattare är en vidareutbildning inom manus för Film & Dramaserie. Vår ambition är att vara en ledande manusutbildning i Norden och att de studerande direkt efter utbildningen har den kompetens som krävs för att kunna vara professionellt verksam som manusförfattare eller dramaturg.


Som yrkeshögskoleutbildning utvecklas utbildningen i nära samarbete med branschen. Bland lärare och föreläsare finns några av landets främsta manusförfattare, dramaturger, regissörer och producenter.


Upplägget innefattar webbaserade onlineworkshops, föreläsningar, grupparbeten, individuell handledning, feedbacksessioner i grupp, seminarier, pitchträning, bokprojekt och LIA (lärande i arbete). Alma Manusutbildning samarbetar även med andra skolor och branschorganisationer och strävar efter att arrangera öppna föreläsningar och möjligheter till nätverkande.


Utbildningen bedrivs delvis på distans med närträffar i Sunne, Malmö, Göteborg, Stockholm och Köpenhamn. Manusanalys, föreläsningar, workshops och undervisning med yrkesverksamma manusförfattare, regissörer, producenter och filmkonsulenter.Läs mer om Alma Manusutbildning

Lärare